Kumaş Kullanım Kılavuzu

1-ürün temizliğinde saf beyaz sabun tercih ediniz. Bulaşık detarjanları, arap sabunu, petrol ve alkali bazlı çözücüler ve ev deterjanı gibi temizleyiciler kullanmayınız.
2-açık ve orta renkli kumaşların üzerine koyu renkli herhangi bir başka ürün (battaniye vb.) örtmemeye özen gösteriniz. Boyaları kuruyken sürtünme yolu ile veya nemliyken akma yolu ile kumaşa geçebilir.
3-kumaşı uzun süreli güneş ışığı, kuvvetli spot ışığı ve sıcaklık veren kaynaklardan uzak tutunuz.
4-proses koşullarından dolayı partiler arası ton farkı olabilir. Dikimde ve kullanımda bu hususa dikkat ediniz.
5-kumaş kullanımını ürün tipine ve kullanım yerine göre seçiniz. Kumaşın teknik özelliklerini göz önüne alınız.

Temizlik talimatları

Sıvılar;
1-Yüksek emme gücüne sahip bir materyal (kağıt havlu, pamuklu bez, mikrofiber,….)ile emdirilerek alınmalıdır. Kalan sıvı temiz ve kuru bir bez ile hafif baskı uygulanarak silinir.
2-Eğer sıvı leke bırakır ise; leke sabunlu ve pamuklu bir bez ile lekeyi yaymadan silinmelidir. Lekenin kumaşa geçmesini önlemek için pamuklu bezin leke ile temas etmiş tarafı her seferinde çevrilmelidir.
Kuru döküntüler(çamur ,kozmetik, kül vb)
Dökülmenin alana nüfuz etmeden önce alan elektrik süpürgesi ile temizlenmelidir. Eğer döküntü kalırsa, cetvel gibi bir cisim ile dövülmeli ve diş fırçası ile fırçalanmalıdır. Eğer hala leke var ise kumaş dairesel hareketlerle sabunlu bir bez ile silinmelidir. 

Lekeler;
1-Pamuklu kumaş ıslak olmalı ve beyaz el sabunu ile sabunlanmalıdır. Lekeler dağıtılmadan hafif bir baskı uygulayarak silinmelidir. Son olarak nemli bir bez ile silinmeli ve kurutulmalıdır. Silme hareketi yumuşak ve dairesel olmalıdır. Lekeyi yaymamak için dairesel hareketlerin dıştan içe olması tavsiye edilir.
2-Temizleme prosesi bittiğinde lekenin etrafındaki alan nemli bez ile silinerek saç kurutma makinası ile dairesel hareketler yapılarak alan kurutulmalıdır. Saç kurutma makinası düşük ısıda ve minumum kumaştan 20 cm uzakta çalıştırılmalı ve alan lokal olarak kurutulmamalıdır. Bu sayede kumaşta hare görüntüsünü bırakmamış oluruz. 
3-Ürün üzerinde kalmış toz leke bırakmasına müsaade etmeden uzaklaştırılmalıdır. Eğer leke kaldı ise bu kumaşın temizlenme performansında negatif etki yaratır. Ürün tozlu ve nemli çevre ortamlarında bırakılmamalıdır. Kirin aşındırıcı etkisi ve tozun partikülleri döşemelik kumaştaki elyafların aşınmasına neden olabilir. Döşemeliklerin periyodik olarak elektrikli süpürge ile tozu alınması önerilmektedir…

Ancak ürünlerimizde ki kolay temizlenebilirlik özelliği mürekkep ve tükenmez kalem lekesini kapsamamaktadır..
Yemek lekesi ve Türk kahvesi lekesi açık renk ürünlerimizde leke bırakabilir.

Yıkama talimatı
1.yıkama işlemini ürünü ters çevirerek yapınız
2.çamaşır makinesinde 40 derecede kısa programda yıkayınız
3.sıkma programı maksimum 800 devir olmalıdır.
4. beyazlatıcı (ağartıcı) kesinlikle kullanmayınız.
5.kumaşın ters tarafından maksimum 100-120 derecede ütüleyiniz.
6.ütü işlemini kurutma amaçlı yapmayınız. Kumaşın hafif nemli olması, ütü işlemini kolaylaştıracaktır. Ütü işlemi hızlı ve homojen olmalıdır.
7. hassas kuru temizleme yapılabilir.
8.perkloretilen uygundur.
9. alkol esaslı çözücüler kullanmayınız.

About the author

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related posts

Mesaj Gönder
WhatsApp
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz ?